AstroCafe Blog

Acum vreo doi ani au fost unii mai "harnici" (cred ca de la Pro tv), care au facut o stire de senzatie din faptul ca "a aparut a 13-a zodie". Acum s-au trezit si cei de la Antena 1 (parca ei au dat stirea)..

In fine, sa va spun ce cred eu, ca vad ca lumea a luat-o razna la aflarea acestei vesti . Am fost intrebata de vreo zece ori intr-o zi ce e cu schimbarea zodiacului. Va dati seama ce panica i-a cuprins pe unii, afland ca s-ar putea ca brusc sa li se schimbe zodia, sau ce motiv bun de a ironiza astrologia a fost pentru altii.

Dragii mei, stati linistiti. Zodiacul este la fel cum il stiti. Nu l-a schimbat acum "descoperirea" constelatiei Ophiucus, care de fapt exista de cand lumea (doar ca unii o descopera in fiecare an si sunt fericiti ca au subiect de confectionat stiri de senzatie).

In primul rand, aceasta constelatie a fost descoperita de pe vremea lui Ptolemeu ( face parte din cele 48 constelatii) .

In al doilea rand, este o mare diferenta intre zodii si constelatii. Zodiile  corespund acelor constelatii care sunt strabatute de Soare pe parcursul anului. Ele sunt 12 la numar. Ophiucus este o constelatie foarte mare ca arie si intersecteaza ecliptica pamantului pe o suprafata mult prea  mica.

Asa ca exista doar 12 zodii, stabilite de mii de ani, in stransa legatura cu ciclurile de pe Terra.

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*