AstroCafe Blog

Mirela e om de PR, fost jurnalist BBC. Cineva a rugat o, de Martisor,  sa dea o mana de ajutor intr o situatie disperata, pentru ca Magda sa traiasca! A stiut pe loc ca asta e treaba Agentiei de-mplinit dorinte. Asa ca a inchis ochii si si a pus o dorinta: sa facem ceva pentru fata care mai poate supravitui doar cu ajutorul unui "nenorocit" de formular! E o chestiune de viata si de moarte. Si o chestiune de zile. 2 zile! Si suna cutremurator. Mai ales cand totul depinde de o semnatura! Cu cei cativa banuti obtinuti din donatii, Magda pleaca maine la Milano  pentru ca oricum nu mai are nimic de pierdut!  Acolo asteapta un verdict : aprobarea cererii pentru prelungirea formularul E112 = VIATA. Respingerea (exclusiv pe motive birocratice / atata timp cat acesta a existat deja de trei ori) = MOARTE! In tot acest timp, fata se roaga...

Sa va povestesc despre Magda! Are 29 de ani. De mai bine de cinci se lupta cu o forma grava de cancer! Si cu sistemul sanitar! Pronosticul de viata era pana prin 2007. Fata insa traieste si astazi! E mereu la limita. A obtinut initial formularul, a inceput tratamentul la Milano, a luat inca o gura de aer proaspat si sprante de viata, dupa care  cancerul  a recidivat. S-a luat la tranta iar cu boala si tot asa, de trei ori! E o luptatoare, e o invingatoare, e un om obosit, cu o forta uriasa! Acum, boala a recidivat iar, dar nu i s a mai acordat prelungirea formularului din cauza birocratiei de la noi... Cu banii obtinuti din cele cateva donatii,  fata a reusit sa si plateasac drumul pana la Milano. A zis ca nu mai are nimic de pierdut! Fara bani sau formular, mediciii nu mai pot avea grija de ea! Pe 4 martie e programata pentr o noua serie de tratamente, vitale! Ea pleaca cu un singur lucru, o singura certitudine: credinta ca Dumnezeu o va ajuta si de data aceasta! Nu mai are decat rugaciunea... si pe noi!  Nu o putem lasa sa moara! Imposibil sa nu putem muta bariera aia care o desparte de o semnatura pe o hartie! Din cand in cand se mai gaseste un om mare care mai doneaza si il mai salveaza pe cate unul aflat in astfel de situatii.  Dar se intampla din ce in ce mai rar! Si atata timp cat exista o forma legala, un "nenorocit" de formular care poate sa salveze o viata, haideti sa impingem putin limitele astea obosite!

http://magdaciobanu.wordpress.com/

MIRELA: "Am facut o donatie pentru Magda, dar apoi m-am gandit ca e doar o picatura intr-un ocean. Si ca, de fapt, toti contribuim la sistemul de asigurari de sanatate tocmai pentru cazul in care ne-am imbolnavi si am avea nevoie de ingrijiri medicale. Adica exact cazul Magdei! Asa ca mi-am pus dorinta de a o ajuta sa obtina prelungirea formularului E112. Pentru ca e dreptul ei de cetatean european. Pentru ca, din pacate, numai astfel mai poate sa traiasca!"

ASA CA IATA CE VREM SA FACEM SI AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL VOSTRU!

Joi, 4 martie, vom trimite cu totii cate o scrisoare de sprijin, prin care solicitam Casei de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti, semnatura de care are nevoie Magda, ca sa traiasca! Mirela va merge personal sa depuna scrisoarea ei acolo. Are nevoie de sprijinul nostru. Daca nu putem personal, gasim pe cineva, sau un curier care sa ajunga acolo intre orele 13 si 14, cand Mirele va sta in fata CASMB (str. Branduselor, nr.2-4, vizavi de intrarea principala Mall Vitan) sa adune toate scrisorile care vin de la voi... Puteti trimite si  fax (314.27.57), dar anuntati ne!
Dati un copy- paste, aranjati in pagina, personalizati cu datele si semnatura voastra, printati, puneti intr un plic si ne vedem in fata CASMB. Putem rupe o ora din viata noastra cat sa facem impreuna cu colegii de birou, prietenii, cunoscutii, cate o scrisoare care sa ajunga la Mirela. Daca nu ajungeti scanati scrisoarea si trimiteti la adresa mirela.rus@gmail.Joi! In orice fel...  Pentru Magda! Pentru ca nimeni nu are drept de viata si de moarte! Pentru ca, macar atata lucru putem, fiecare dintre noi!

SCRISOARE DE SPRIJIN

Catre: Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti, In atentia: Dl. Bogdan Stefan, Presedinte- Director General

Stimate Domnule Presedinte – Director General,
In calitatea mea de contribuabil la bugetul asigurarilor de sanatate, va solicit sa acordati atentia cuvenita si sa dispuneti solutionarea de urgenta a adresei nr. 6625/02.03.2010, inregistrate la CASMB in numele d-rei CIOBANU MAGDALENA GABRIELA.
Este vorba de solicitarea prelungirii de urgenta a valabilitatii formularului E112, valabil de la 17.04.2009 la 16.10.2009 inclusiv, emis in data de 06.04.2009 de către CASMB.
Consider ca refuzul CASMB de prelungire a formularului 112 – conform adresei nr. 27952/23.10.2009 – a insemnat o incalcare a dreptului la sanatate a unui cetatean european si va rog sa luati masuri pentru remedierea de urgenta a acestei situatii.
Va asigur de toata stima si consideratia mea,

04.03.2010
Nume si prenume:
CNP:

via AGENTIA DE-MPLINIT DORINTE


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Previous Post
«