AstroCafe Blog

Judecatoria Facebook

June 21, 2012

In seara asta, dupa forfota din media, cu privire la condamnarea si apoi tentativa de sinucidere a lui Adrian Nastase, am vazut pe FB niste comentarii si postari care mi-au depasit cu mult imaginatia, si nu in sens pozitiv. Oameni care jubileaza la gandul ca Nastase va fi inchis sau ca e posibil sa moara, diverse "glume" lipsite de decenta si de minimum de sensibilitate, poze editate astfel incat sa redea circul in toata splendoarea lui, ca sa nu mai vorbesc despre limbaj.

Nu e primul eveniment comentat si judecat astfel pe Facebook, insa acesta conduce detasat, din ce am observat eu pana acum.

A fost prima data cand m-am gandit sa-mi dezactivez contul. Deocamdata m-am rezumat la a continua curatenia in lista, avand inca un criteriu bun de folosit.

Una peste alta, e interesant de urmarit, in astfel de situatii, ce scot oamenii din ei. Ce sa zic, e bine sa scoti din cand in cand furiile si tristetile reprimate, dar nu uita ca felul in care o faci vorbeste despre tine si nu despre cel spre care arati cu degetul.Cuvintele tale vorbesc despre tine, caci tu esti sursa lor. In rest, cu Dumnezeu inainte! Poate ne mai scade setea de drama si de senzational, ca doar asa va disparea "teatrul" de la tv pe care-l criticam atata.Daca hranim drama, vom avea drama.Daca din orice drama a cuiva facem o drama proprie, asta ne va umple viata cu tot mai multe frustrari si, in cele din urma, vom ajunge sa regretam, inutil, ca nu ne-am trait propriile vieti si ca am irosit prea mult timp preocupandu-ne de vietile altora.

Fiecare dintre noi e nevoit sa-si priveasca si sa accepte consecintele alegerilor sale. Slava Domnului ca nu stam la dreptatea celor care uneori ne arata cu degetul, a dezaprobare, ci ca exista niste legi mai inalte decat astea lumesti, legi universale care stabilesc mereu echilibrul intre ce dai si ce primesti. Oricat de imbietor ar fi gandul ca noi putem face dreptate in vreo situatie sau ca putem salva lumea, adevarul este ca nu putem si nu e treaba noastra. Chiar daca dorinta de a vedea pe cineva cazand ti se implineste, asta nu-ti va aduce bucuria si fericirea, ci dupa cateva clipe de satisfactie egotica, te vei intoarce intr-o suferinta si mai mare decat inainte. Treaba noastra e cu noi, cu cine suntem, ce spunem sau facem cat timp suntem aici, in experienta asta umana. Sa fim noi impecabili intai, si apoi sa le cerem altora! Pentru restul, exista Dreptatea Divina.

 

Nota: Nu comentez aici evenimentele in sine, ci felul in care ele au fost despicate, judecate, abordate. Asadar, nu voi aproba niciun comentariu politic. Multumesc.

Foto: http://www.zebulon.fr/

7 Comments

 • ana maria says:

  Din pacate, cei mai multi oameni uita sa-si traiasca propriile vieti… de “grija” altora politicieni, vedete). Ma bucur ca ai tras acest semnal !

 • Diana says:

  Multumesc Nico, e tare frumos ce ai scris. Iar omului care trece prin niste incercari atat de grele ii doresc multa multa sanatate si liniste.

 • emanuela says:

  Bunul Dumnezeu sa-i ocroteasca pe toti ai sai si mai ales pe el.

  Ar trebui in aceste momente sa ne rugam cu totii pentru dnul Nastase

  Doamne ajuta!

  Cu drag

 • Oana says:

  Foarte bine ceea ce ai scris si sunt total de acord cu tine, Nicoleta! Asta e tot ce pot sa spun cu privire la ceea ce ai scris! :)

 • Lena says:

  sunt perfect de acord; prea ne intereseaza ce face “capra vecinului” si nu o vedem pe a noastra.

 • daniela says:

  Ma bucur ca si altii gandesc ca mine.Multumesc Nicoleta ca ai luat atitudine , in felul tau.Sunt trista pentru ca exista atata rautate in lume.Pentru ziua de ieri am fost trista….sau poate poporul asta are o problema.

 • Petra says:

  Citez: “Oricat de imbietor ar fi gandul ca noi putem face dreptate in vreo situatie sau ca putem salva lumea, adevarul este ca nu putem si nu e treaba noastra.”. Sa inteleg ca nu e treaba noastra sa salvam lumea? Da-i cu bomba cu neutroni atunci. Parca tot zici de “atentie la cel de langa tine” etc. Daca ai grija de cel de langa tine … nu tine de a salva lumea? Daca ai grija de natura … nu e un gest de a salva lumea? Ce e “lumea” pentru tine? Masa de oameni? (vezi intrebarea de mai sus cu “cel de langa tine”) Articolele sunt bine scrise. Opinie fiecaruia e libera. Si a mea si e scrisa decent. Mai apoi, fii amabila si scoate din “nu arata cu degetul” pentru ca leit-motivul e prezent in toate articolele. Deja suna a obsesie. Cine de tot arata cu degetul? Degetul cui te supara d-ra?! O zi frumoasa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*