AstroCafe Blog

Am auzit de atatea ori remarci (ca sa nu zic judecati, invidii sau frustrari) gen : "cutare nu face cinste Astrologiei", "ce cauta cutare la tv?" (asta am auzit inclusiv despre mine), "de ce nu apar si alti astrologi la tv?", "Astrologia nu e reprezentata cum trebuie in presa si la tv", "trebuie sa luptam, sa luam masuri, ca Astrologia sa fie reprezentata corect"...etc.

Sunt de parere ca in loc sa lupti impotriva a ceva ce nu-ti doresti, mai bine sa te concentrezi pe ceea ce-ti doresti (sa fii, sa vezi, sa auzi, sa faci, sa ai). Lupta in sine n-a facut bine nimanui, niciodata, decat pe termen foarte scurt, daca a existat o victorie cu satisfactia aferenta a ego-ului.

Cine face cinste Astrologiei si cine nu? Cine are dreptate si cine nu? Cum stabilim? Pe ce criterii, ale cui? Credeti ca Astrologia are nevoie sa-i facem noi cinste? Ea este, pur si simplu, ce este. Poate ca, de fapt, in spatele acestor lozinci, sta nevoia noastra de a ne face cinste prin ea. Nevoia noastra de a ne acoperi niste goluri, pretinzand ca luptam pentru o "cauza nobila". Nu mai pot cu cauzele nobile, by the way :)

Cel mai bun lucru pe care-l putem face este sa ne vedem de ce facem noi. Sa facem ce putem mai bine, sa transmitem un mesaj coerent, in concordanta cu cine suntem si ce stim. Oricine apare in public (si nu numai), cu un mesaj, are rolul lui acolo si, cu siguranta, un public care-l cere/ atrage. Macar cei care "apar" au curajul s-o faca.

Trierea se face de la sine, nu e cazul sa ne preocupam de asta. Si, cu cat mai multi astrologi isi asuma sa apara public, cu atat le va fi mai usor, atat realizatorilor cat si telespectatorilor, sa discearna, sa compare si sa aleaga. Slava Domnului, nu exista doar televizorul ca mijloc de informare si cunoastere, de ce ne cramponam atata de el?

Televiziunea isi pierde tot mai mult credibilitatea si publicul. Din fericire, as spune. Ma bucur sa aud ca oamenii se intorc in numar tot mai mare la carti si, mai ales, la ei insisi, la vietile lor adevarate si nu la unele pe care altii le-au ales pentru ei.

Hai sa ne oprim din a arata cu degetul, caci mereu celelalte degete sunt indreptate catre noi. Si, in loc sa facem pe moralistii, mai bine sa ne intrebam: "eu ce as putea face mai bine, cu ce as putea contribui lumii?"

Cea mai nobila cauza esti tu! Fii impacat cu cine esti si ce faci. Daca toti am fi astfel, iti imaginezi cum ar fi lumea asta?

6 Comments

 • Adrian says:

  Nico, dar tu acum de ce judeci? Nu cumva ego-ul tau reactioneaza acum?

 • Adina says:

  Excelent articolul, ca dealtfel intreaga ta munca, care este sustinuta si de felul tau de a fi.

  Ca si in viata, asa si in lumea astrologiei, cei care practica astrologia, dispun de harta lor: unii sunt facuti pentru “scena” – Tv, presa, media, etc. pt a transmite mesajul astrologiei mai departe, altii nu. Oricum fiecare isi va alege doar mesajul potrivit, cu care rezoneaza.

 • florin says:

  Nicole, asta nu e lupta ta si in mod clar nu e stilul tau.
  Vad ca esti suparata.
  Rectific,vad ca te-ai lasat suparata de ceva.
  Nu sunt eu cel care sa-ti dea tie sfaturi,asa ca te imbratisez si te sustin cu mare drag.
  Fa totusi un pas in spate si priveste mai larg cadrul.

 • DANA says:

  STIU CA TU CONSIDERI CA NU EXISTA UN ADEVAR GENERAL VALABIL SI SUNT DE ACORD CU TINE, TOTUSI DUPA CE AM CITI ARTICOLUL TAU IMI VINE SA ROSTESC : F CORECT !
  DACA AR PUTEA FIECARE SA ISI TRAIASCA VIATA LUI …..NE-AR FI MULT MAI BINE !
  TE IMBRATISEZ CU DRAG!

 • Geo says:

  Te stimez mult pt rezultatele in activitatea de coaching/dezvoltare personala.. Dar prin acest mesaj te dezici de oamenii care muncesc din greu sa dea o forma “pamanteana” astrologiei. Iti sta tare fain in rolul de femeie visatoare, patrunsa de iubire atotcuprinzatoare.. dar oare asta e calea progresului? Normele si criticile nu au nici o valoare? Sunt convinsa ca ai petrecut clipe frumoase in sanul astrologiei, merita sa intorci favoarea prin sprijinul tau spre realizarea unei baze sanatoase catre recunoasterea sa ca stiinta si indepartarea de imaginea ghicitoarei in ghioc.. Te pup

 • simona says:

  Haideti sa fim optimisti… eu cred ca anul 2013 va fi un an bun pentru fiecare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*