AstroCafe Blog

Stau de ceva vreme cu Andra in minte si inima. Acum a aparut si Daniela. Sunt doua tinere frumoase pe care aleg sa le sprijin. Ele sunt pentru mine sursa de inspiratie, exemplu de putere, curaj, seninatate si smerenie. Asa ca voi profita de aceasta ocazie, pentru a va impartasi ceva ce intentionam demult, legat de alegerile mele in materie de ajutor, sprijin, etc.

Stiti foarte bine ca circula o multime de emailuri, postari in retele de socializare, informatii si indemnuri pe bloguri si site-uri, emisiuni tv, care indeamna la salvarea cuiva, de boala sau de saracie. Unele sunt de-a dreptul disperate si santajiste, altele sunt smerite si decente. In fine, ce vreau sa spun este ca intr-o zi, demult, fiind atenta la emotiile pe care mi le starneau aceste mesaje care ajungeau la mine, si vazand ce anume din mine ma indeamna sa dau share sau bani sau altceva, am inteles.

Am inteles ca, de cele mai multe ori, nu ajutam pentru ca simteam, ci pentru ca aveam un sentiment de vinovatie daca n-o faceam. Ma lasam atrasa intr-un soi de santaj emotional gen "daca ai suflet, daca esti bun, ajuti". Si eu, nefiind convinsa, pe vreamea aceea, ca sunt, incercam sa ma pacalesc printr-un astfel de gest. Faceam un troc cu Universul si cu Dumnezeu. Ca si cand I-as fi spus: "vezi, sunt buna, am ajutat".

La fel se intampla si in interactiunea cu cersetorii. Mi-era frica sa trec pe langa ei fara sa le dau. Daca ma batea Dumnezeu?!

Ei bine, atunci, in acea zi, cand m-am luat la analizat, cand m-am uitat cu atentie la emotiile mele, dupa ce intelesesem mai multe despre legile universului asta si despre mine, am inteles ca banii sunt energie si ca orice gand/emotie este energie. Si nu ajut cu nimic daca trimit doar niste bani, incarcati cu o energie joasa, cu emotii negative, cu vina, revolta, frustrare. Nu ajut daca fac asta pentru ca ma simt obligata si nu pentru ca simt. Ca, daca as trimite un gand plin de iubire, ar ajuta mai mult omul in cauza, decat daca trimit/dau o suma de bani incarcata cu frica.

Totul e energie. Tot ce avem, tot ce dam mai departe. Ce conteaza ca ne referim la ganduri, gesturi, bani sau obiecte. Pana la urma conteaza spatiul si energia in care suntem. Disperarea naste disperare. Frica naste frica. Iar iubirea naste iubire si armonie.

Daca proiectezi frica asupra unui om care si asa este dezorientat, aflat poate in criza, plin de frica si de durere, nu faci decat sa hranesti cauza care a dus la boala sau saracie. Daca "ajutorul" nostru este generat de revolta, frica si judecata, nu e ajutor. Nu ajuta cu nimic.

De aceea, e esential ca, atunci cand vrei sa ajuti, s-o faci daca simti compasiune, iubire, generozitate si incredere. Daca o faci liber de prejudecati, cu inima deschisa si fara asteptari. Daca cel pe care il ajuti te inspira. Nu ai nevoie de dovezi care sa-ti demonstreze ca acel om chiar are nevoie. Caci asta te arunca iar in frica. Ai nevoie doar de o ascultare atenta in interiorul tau, acolo unde stii mereu ce sa faci, acolo unde-ti vorbeste sufletul tau, unde esti conectat la Dumnezeu. Vei sti pe cine, cand si cum sa ajuti. Vei sti, pur si simplu. Pentru fiecare exista oamenii si momentele potrivite. Fiecare se intalneste cu omul potrivit care sa-l ajute, cand se afla pe acelasi nivel de vibratie cu el. Nimic nu e la intamplare in Universul asta. Totul e perfect, intr-o logica perfecta.

Nu incerca sa ajuti pe cineva cu forta. Si nu fi disperat in incercarea de a-l ajuta. Ai incredere, oricum nu tu esti cel care are controlul. E ceva mai presus de tine, de el, de boala lui. Fa tot ce poti, dar fa-o cu iubire! Daca nu, da-te la o parte, inseamna ca nu esti tu acela. Nu acum. Lasa loc altcuiva si asteapta momentul potrivit pentru tine.

Nu da share pe FB doar din obligatie sau de frica sa nu te judece prietenii tai. Asta chiar nu ajuta. Da share daca simti. Fii adevarat si asuma-ti asta. Falsitatea nu ajuta. Minciuna nu face din tine un om mai bun. Vinovatia nu se va vindeca niciodata si va locui sub acelasi acoperis cu frica si cu neincrederea, cata vreme nu-ti asumi sa faci doar ce simti. Boala va persista cata vreme gandim bolnav. Nimeni nu poate fi salvator fara iubire si fara Dumnezeu. Iubirea e singura care ne salveaza, daca e ceva de/din care sa fii salvat.

Deci chiar si cu bani daca ajutati, oferiti-i cu iubire. Caci ei iau forma energiei voastre, care merge spre cel ce are nevoie.

La fel faceti si in cazul celor doua fete cu care va fac cunostinta in cele ce urmeaza. Eu m-am simtit inspirata sa le sprijin. Voi, doar intrebati-va ce simtiti, si actionati in consecinta. Inchideti aceasta pagina, sau mergeti si trimiteti putina energie in conturile lor. Sau doar trimiteti un gand bun.

Andra a fost diagnosticata cu Limfom malign nonhodgkinian cu celula mare B CD 20+C833, stadiu 4.

Are nevoie de 100 000 euro, pentru a se trata la spitalul AKH din Viena. Suma e necesara pentru cazare, analize si tratament timp de 3 luni.

Nu stiu daca ne-am cunoscut fizic, dar o cunosc sigur din povestirile prietenilor comuni si ne uneste un sentiment de profunda compasiune si admiratie pe care-l am pentru ea.

 

Iata ce scrie Petru, o cunostinta comuna, despre Andra:

"Andra nu se plange acum. Se afla intr-o situatie foarte dificila, dar nu o auzi plangandu-se. Mi-ar fi, mie cel putin, mult mai usor sa o vad profund afectata, obisnuit fiind cu atatea alte cazuri, dar ea, cu putinele resurse fizice, ne arata ca este plina de viata, ceea ce poate fi intrigant pentru omul prins in vartejul vietii moderne.

Nu o ajut pentru a nu pierde o persoana draga. Nu o ajut pentru ca altfel mi-ar fi dor de ea ci vreau sa o ajutam pentru a nu priva lumea aceasta gri de zambetul ei atat de bogat."

Daca simti s-o sprijini pe Andra, iata coordonatele:

  • printr-o donatie directa in contul Andrei:

BOGOI MAHU ANDRA

BRD GSG SUC DECEBAL

CONT RO83BRDE441SV11603064410

COD BIC (pentru transferuri din alta tara) – BRDEROBU

  • prin directionarea a 2% catre ONG-ul unui prieten

Detaliile ce trebuiesc completate sunt: la capitolul III pc 2 – denumire: Asociatia People to People Romania; cod fiscal: 11509019; cont bancar: RO06BRDE280SV40980652800.

download formular 2%

Orice forma de ajutor e binevenita, insa daca vrei ca ajutorul tau sa ajunga mai repede si sa-i foloseasca Andrei astazi, te incurajam sa donezi direct in contul de BRD specificat!

 Daniela implineste 21 ani pe 14 iunie. A fost diagnosticata cu Limfom Hodgkin clasic tip celularitate mixta.

Are nevoie de 15 000 euro pentru tratament.
"Mi-am amintit ca Tatal Ceresc  pentru a ne intari in virtute, ne trimite nu numai bucurii, ci si suparari, si de aceea nu voi dispera ca a venit acest necaz. Dimpotriva l-am primit cu liniste, supunere, ca fiind trimis de Dumnezeu.
Stiu sigur ca suferintele prin care am trecut si trec ma purifica, ma fac mai puternica si stiu sigur ca tot El ma salveaza. Am simtit asta si stiu ca gandurile pozitive m-au inaltat si ma inalta. M-am rugat la Dumnezeu si Maicii Domnului sa-mi dea putere sa trec peste toate suferintele mai usor pentru a putea lupta cu aceasta boala. " (Daniela)

 

Daca simti sa ajuti:

Banca: UNICREDIT TIRIAC BANK, Sucursala Eroilor
Titular cont: Simion Daniela
Cont in LEI: RO54 BACX 0000 0007 5685 3000
Cont in EURO: RO27 BACX 0000 0007 5685 3001
Cont in USD: RO97 BACX 0000 0007 5685 3002
Cod SWIFT: BACXROBU (pentru transferuri internationale)

Cont PAYPAL: dani.ela_S@yahoo.com

Dana, Andra, va sunt alaturi cu toata inima.

Iar voua, celor care macar ati citit si v-ati pus fata in fata cu voi in acest moment, va multumesc din suflet, indiferent de alegerea pe care o faceti mai departe!

 

(Imagine 1 : Photos8.com)

 

1 Comment

  • emanuela says:

    Bunul Dumnezeu sa le daruiasca sanatate, puterea de a trece peste aceasta incercare si sa-I multumeasca pentru tot ce au primit, ca Bunul nicioadata nu a lasat pe nimeni.

    cu drag

1 Trackback or Pingback

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*