Spirit. Constiinta

Schemele emoţionale în relaţii

Din această perspectivă, activarea unei scheme într-o relatie apropiată poate fi privită într-o lumină favorabilă. Dar totul depinde de felul în care folosim aceşti stimuli ai schemelor: ca să investigăm schema pentru a o putea contracara sau ca să îi dăm mai multă forţă, îndepărtandu-ne de ea şi reacţionand aşa cum ne dictează convingerile ei deformate.
Citeste tot articolul

A fi sau a avea

Fiecare act de credintã împlinit reprezintã o luminã în plus. Crescând numãrul actelor de credintã, lumina creste în intensitate; totul devine din ce în ce mai clar, din ce în ce mai usor.
Citeste tot articolul

Pentru a schimba/vindeca orice, e nevoie de angajament si... respect de sine

Ce e diferit in a folosi remedii naturale? Oamenii cauta solutii, cand ceva ii deranjeaza/doare. Dar nu in mod obligatoriu, daca ii deranjeaza, vor sa si schimbe acel lucru. Uneori, din cauza beneficiilor pe care le aduce un disconfort, fie el fizic sau emotional. Alteori, din cauza fricii ca ar putea pierde ceva. Iar de cele mai multe ori, din necunoastere... de sine, de viata si... ce mai au nevoie sa inteleaga ca sa le fie mai usor si mai bine. Iar asta are dedesubt acelasi motiv: nu vor sa schimbe.
Citeste tot articolul

Doctorul lăuntric

Credinţa este esenţa dorinţii. Dacă în mintea noastră ne-am imagina pe noi înşine ideali, din toate punctele de vedere, vom căuta forţe noi, evocatoare, care vor sprijini împlinirea dorinţelor noastre.
Citeste tot articolul

Interviu cu NIKOLA TESLA, 1899. Totul este lumină

Totul este Lumină. Într-una din razele sale este destinul naţiunilor, fiecare naţiune are propria sa rază în acest mare izvor de lumină, pe care îl vedem sub forma Soarelui. Şi aminteste-ţi că nu este om care să fi existat şi să nu fi murit!
Citeste tot articolul

Efortul simplității

Omul caută simplitatea în natură uitând că el însuși este natură. Caută liniștea și pacea naturii pentru că nu își poate permite liniștea propriei ființe.
Citeste tot articolul

Slujba ta esti tu

Da, slujba, ceea ce faci in acest moment, este cine esti tu. Este extensia ta, efectul alegerilor si actiunilor tale, nu invers.
Citeste tot articolul

Mentalitatea de învingător

O trăsătură comună tuturor învingătorilor este aceea că-şi asumă responsabilitatea pentru ceea ce li se întîmplă. Nu joacă rolul „victimei". Nu se mulţumesc să se declare răspunzători atunci cînd lucrurile merg bine.
Citeste tot articolul

A deveni si a fi

În­totdeauna vrem să fim într-un fel sau altul; nimeni nu se mulţumeşte să fie ceea ce este. Ceea ce suntem nu este acceptat, este refuzat, şi ne construim un ideal pe care dorim să-l atingem. Ca urmare, tensiunea de bază se exercită întotdeauna între ceea ce sunteţi şi ceea ce vreţi să deveniţi.
Citeste tot articolul

Relația cu relațiile

Toate proiecțiile despre un celălalt sunt în fapt premise și credințe despre sine. Relațiile se fundamentează pe identități imaginate, pe tatonare și identificare a zonelor în care toleranța față de ceea ce cred eu despre mine se îmbină confortabil cu ceea ce crezi tu despre tine, eul meu este suficient de confortabil cu eul tău.
Citeste tot articolul
1 2 3 4 5 6 Inainte Ultima