Spirit. Constiinta

Cum să vă descoperiţi credinţele

„O credinţă înseamnă să crezi că ceva este adevărat, real. Credinţa nu este provocată de ceva, este creată prin alegere. Credinţa despre existenţa unui lucru nu este echivalentă cu existenţa acelui lucru.“
Citeste tot articolul

A trai supraconstient

Orienteaza-te catre solutii, nu catre probleme. Asta inseamna sa gandesti supraconstient. Nu te cantona in dificultati mai mult decat este necesar pentru a le defini cu claritate. Adeseori, solutiile apar din perceperea opusilor ca fiind perechi in unitate. Lasa-te calauzit, dincolo de toate, de bucuria launtrica.
Citeste tot articolul

Dragă Moș Crăciun

Ajută-i tu cumva, ajută-ne pe toți, oameni mari și mici, să înțelegem că sărbătoarea Crăciunului nu este doar o dată în calendar. Nu este doar o dată în an, așa cum ne-au învățat încă de mici. Este încununarea a peste câteva sute de zile (am scris mai sus câte, sâc!) este buchetul vieților noastre în care strângem zi după zi, de practică a bunătății, a iubirii, a iertării! Vrăjește tu spațiul în care trăim, să fie zilnic plin de respect, bun, fericit și liber de răutăți, invidie, supărare, nervi.
Citeste tot articolul

Experientele şi interpretarea lor

Fiecare experienţă este o oportunitate de a îmbrăţişa adevărul şi de a respinge iluzia. In această privinţă, o experienţă nu este mai bună sau mai rea decât alta. Toate experienţele au acelaşi potenţial.
Citeste tot articolul

Fiecare tânjeşte după ceva ...

Fiecare tânjeşte după ceva, indiferent dacă poate fi definit sau nu, cu toate că majoritatea dorinţelor omeneşti sunt uşor de re­cunoscut.
Citeste tot articolul

Uleiul de Tămâie - Uleiul Adevărului

Prin conectarea sufletului cu lumina divina, acest ulei dezvăluie adevărul. El sustine crearea unui atasament sanatos cu parintele tata. Ajută la trezirea spirituală și ajută un individ să simtă dragostea părintească a Divinului.
Citeste tot articolul

Ergo, Ego

Egoul se mai arată şi în capacitatea noastră de a aprecia ceva ca fiind un anumit lucru, de a recunoaşte că actul nostru de a aprecia lucrul respectiv este rolul nostru în formula respectivă. Când vom recunoaşte că interacţionăm cu ceva care ni s-a arătat deja în deplinătatea şi în perfecţiunea sa, vom înceta să mai dorim să ne împopoţonăm inutil.
Citeste tot articolul

Rolul exercitiilor fizice în detoxifIerea organismului

Stresul, chiar daca este de natura psihologica, se dovedeste a fi un factor care ne afecteaza mult corpul, deoarece contribuie la acumularea toxinelor. Orice forma de stres este asociat cu frica. În momentul în care ne este frica, glandele suprarenale produc adrenalina, care îsi extrage energia necesara din tesuturi si organe, pentru a ne ajuta sa facem fata acelei frici.
Citeste tot articolul

Spiritualitate şi religie

Pentru mistici, natura şi propriul lor corp înlocuiesc templele. Relaţia lor cu divinitatea e directă şi nu are nevoie de mediatori, mai ales de aceia care n-au avut aceleaşi experienţe şi nu sunt decât persoane numite de autoritate.
Citeste tot articolul

Trei litere pentru care s-au dus războaie milenare

Trei litere pentru care se poartă și s-au dus războaie milenare. Nu, nu sunt singurele războaie și poate nici cele mai importante. Dar aceasta este o cu altă totul altă discuție.
Citeste tot articolul
1 2 3 4 5 6 Inainte Ultima