Spirit. Constiinta

Judecăţile si legea egalităţii

Conştientizarea este, prin ea însăşi, o rectificare. Nu trebuie să schimbăm nimic. Nu trebuie să negăm judecata sau să o îndepărtăm. Nu trebuie să o considerăm ca fiind ceva rău sau care necesită modificări. Trebuie doar să fim conştienţi de existenţa ei şi să o tratăm cu blândeţe.
Citeste tot articolul

Dependența de greu

Suntem dependenți de multe emoții, substanțe, obiceiuri, credințe, limite. Au curs râuri de cerneală și încă mai curg, se tocesc mochetele în cabinetele psihologilor despre dependențe. Iar una dintre ele este dependența de greu. Pe principiul invers al lui să fie bine, ca să nu fie rău, funcționăm repetat prin să fie greu, ca să nu fie ușor.
Citeste tot articolul

Modelul divin

Analizând azi originile învăţăturilor lui Iisus, este exclus să găseşti vreun pasaj în care să se refere la viitor. El le-a dat oamenilor deplina libertate de a-şi îndrepta gândurile către un ţel precis, iar acest ţel este Realizarea.
Citeste tot articolul

Valuri de viață

Trăim, sau aceasta cred că ar trebui să fie principala activitate în această călătorie numită Viață. Să treacă prin tine trimilimiliardele de trăiri, emoții, sunete, respirații, atingeri, întru-un cuvânt Simțirea. Cu bune cu rele, pe rând sau de-a valma, cu picătura, sau oceanul. Energia. Fiecare dintre noi cred că s-a întrebat măcar o singură dată în viață, cum se simte viu viața. Ce gust are? Ce miros? Și, deși toate răspunsurile sunt tipărite în materialul genetic al celulelor noastre, alegem în fiecare moment dacă le accesăm, sau doar ne prefacem că nu le știm. Simt că suntem făcuți pentru a trăi cu adevărat, nu doar pentru a supraviețui. La fel cum simt uneori că prea puțin reușim. Suntem prea puțin conștienți de puterea Universului, de multitudinea posibilităților și miliardele de drumuri deschise pentru fiecare dintre noi, care pot fi urmate în fiecare moment al vieții noastre. Uneori simt cum ne înconjoară coconi de fire luminoase numite posibilități de trăit viața. Alegeri.
Citeste tot articolul

Eliberaţi-vă de trecut

Jonathan are o vorbă: „Totul este energie“. Ceea ce vrea să spună este că noi suntem sisteme energetice. Dacă totul în fiinţa noastră este limpede, energia se deplasează într-o singură direcţie. Dacă există confuzie, energia se mişcă în mai multe direcţii şi fără forţă deplină.
Citeste tot articolul

Curentele gândirii

Oamenii care trăiesc în curentele energiei şi ale forţelor victorioase nu sunt întâlniţi niciodată de cei slabi. Acela care doreşte să se apropie de cei care înving viaţa, să-şi schimbe direcţia gândurilor de până acum, abia atunci, ei le vor ieşi în cale!
Citeste tot articolul

Conceptul tău despre tine

Întreaga creaţie există în tine, şi este destinul tău să devii tot mai conştient de infinitele ei minunăţii şi să experimentezi tot mai multe porţiuni din ea.
Citeste tot articolul

Conștiența de sine și dezlipirea de formă

Toate non- virtuțile sunt naturale, parte a existenței, tot ceea ce este numit păcat trebuie trăit și conștientizat.
Citeste tot articolul

Corpul emoţional

Pentru copii iubirea nu este doar un concept abstract. Ei trăiesc direct iubirea. Acesta este felul lor de a fi.
Citeste tot articolul

Egoul nu există

Oamenii ar trebui să știe asta. Egoul nu este nici dușman și nici prieten, din simplul motiv că nu există. Este doar o etapă naturală dintr-un proces și face parte din zona de manifestare a Totului. Sigur că atâta timp cat conștiința este, pentru o perioadă de timp, limitată la zona epidermică a sa, există consecințe. Cea mai importantă este dualitatea : bine / rău, alb/ negru, lumina / întuneric, iar dualitatea "împinge" conștiința spre propriile profunzimi.
Citeste tot articolul
1 2 3 4 5 6 Inainte Ultima