Spirit. Constiinta

Când toate ușile se închid în afara ta, se deschide una înauntrul tău

Știi tu momentul acela in care totul îți spune că e timpul să te oprești? Când nimic nu mai pare să aibă rost și orice idee care-ți vine este imediat dizolvată, topită, evaporată? Știi când nu ai chef de nimic și simți la propriu greață dacă mergi înainte la fel ca până atunci? În fine, ai prins ideea... E vorba de momentele în care simți că te duci în hăul ființei și nu ai nicio siguranță și niciun reper clar. Când te simți tintuit intr-un loc si oricât de mult te-ar indemna mintea sa inaintezi, nu poți.
Citeste tot articolul

Creat pentru succes

eea ce este creat trebuie, în mod necesar, să fi fost creat într-un anumit scop, a spus Platon, unul dintre marii gânditori ai omenirii. Concluzia copleşitoare pare a fi că scopul pentru care am fost creaţi este acela de a ne realiza conform potenţialului cu care am fost înzestraţi.
Citeste tot articolul

Detoxifiere spirituala

Stim prea bine ca tot ce e in exces "dauneaza". Inclusiv spiritualitatea, dezvoltarea personala (mai mult intelectuala, fie vorba intre noi) si alte asemenea. A fost un val de cunoastere in ale spiritului, de scufundare in ale universului, iar acum a devenit o moda. A venit tare din urma moda cu alimentatia, dar asta e o alta discutie. :) Pe unde te intorci, pe unde te uiti sau asculti, vezi un citat, o poza zen, auzi un vers spiritual intr-un cantec hip-hop, ca nuca-n perete aruncat, dar ce conteaza, spirituali sa fim.
Citeste tot articolul

Arta tacerii

Când ştii să taci, ştii mult mai bine, când vine vre­mea, să reînvii orice aducere aminte prin plasticitatea unor cuvinte.
Citeste tot articolul

Din invataturile lui Buddha. 5 lectii de intelepciune

Originar din Nepal, Buddha este cel care a pus bazele budismului, o religie ce s-a raspandit rapid in multe parti ale lumii si care a reusit sa fie o adevarata inspiratie pentru un numar mare de oameni. Da, Buddha a fost intradevar un suflet iluminat care a propovaduit compasiunea fata de umanitate si fata de viata insasi.
Citeste tot articolul

Înțelepciunea nesigurantei

Unele persoane si-au propus ca tel de inceput de an sa nu-si mai valorifice zilele dupa productivitate, ci dupa cat de mult reusesc sa traiasca clipa prezenta. Dar cum mai exact se poate realiza acest lucru?
Citeste tot articolul

Legea cauzei şi efectului

Un proverb scoţian spune: „Mai bine aprinzi o lumânare mică, decât să blestemi întunericul". Este mai bine să analizăm atent cauzele tuturor problemelor noastre, decât să ne supă­răm din pricina lor.
Citeste tot articolul

Harţi şi indicatoare

Atunci când porneşti într-o călătorie, o hartă îţi poate fi de mare ajutor. Informaţia emisferei stângi a creierului te poate ajuta să te pregăteşti. Dar, o dată pornit, indicatoarele sunt absolut necesare. Dai tu oare atenţie indicatoarelor ce apar în viaţa ta, sau încerci să-ţi organizezi viaţa, folosind numai harta?
Citeste tot articolul

Dincolo de revoltă și abuz

Oamenii nu se revolta pentru un abuz social sau politic, nu tipa pentru asta, ci pentru sirul nesfarsit de abuzuri care zace in cutia lor cu amintiri, pitit inlauntrul lor si pentru care au plans surd atata amar de viata. Abuzuri suportate in primul rand din partea celor mai apropiati oameni din viata lor, abuzuri pe care si le aplica ei insisi.
Citeste tot articolul

Relaţii pline de iubire

Numai atunci când veţi avea control asupra relaţiilor voastre şi ele se vor desfăşura armonios, vă veţi putea focaliza gândurile spre autoexprimare şi autorealizare, care vă permit folosirea întregului vostru potenţial.
Citeste tot articolul
1 2 3 4 5 6 Inainte Ultima