Spirit. Constiinta

Când îl descoperi pe Dumnezeu în oameni, viața își uită amarul...

Sunt artist. Pictez. Am terminat UnArte. Pe lângă pictură, lucrez de mai bine de zece ani în televiziune. Acolo sunt doar fata de la machiaj. Multe vedete au trecut prin mâinile, pudrele și pensulele mele. Habar nu au că eu le pictez sufletul pe față. Fiecăruia. Încerc să-l văd pe Dumnezeu în ei și când îl găsesc, machiajul iese perfect. Pentru că Dumnezeu ne-a făcut perfecți, dar uneori uităm și îi pângărim creația.
Citeste tot articolul

Prea mulți profesori, prea puțini elevi

"Spiritualitatea" asta vorbită pe la toate colţurile, explicată şi para explicată, de nici un pas nu mai poţi face fără o teorie a lichidelor care te înalţă şi te transformă în "esenţă", însoţită de o "smerenie" urlată şi ţipată în timpanele prea sparte de la atâta Dumnezeire înghiţită ca pelicanu' sunt un fel de apă moartă, care pică din cer, dar nici măcar pământul nu-l udă! ", ziceam cu câteva zile în urmă, în timp ce zilele trecute un prieten îmi spunea că trăim vremuri de „Prea mulţi profesori, prea puţini elevi”. Şi mare dreptate avea. Căci în loc să ne îndopăm egoul cu găluştile a cât de deştepţi suntem noi, mai bine respirăm şi ne uităm încercând să primim învăţătură şi cunoaştere de la tot ce mişcă în jurul nostru. De la înaltul cerului, până în fundul pământului, de la păsările văzduhului şi până la omul care trăieşte pe stradă, sub cerul liber, sau cel ce se ocupă de gunoiul nostru cel de toate zilele. Da, exact, „gunoierul” atât de exemplificat în teoriile noastre despre „AŞA NU!”. Căci vorba aceea, mare ruşine este să strângi gunoaie în ziua de azi, cu atâta cunoaştere în jur.
Citeste tot articolul

Meditaţia, o invitaţie pentru a experimenta

Meditaţia ne oferă o şansă de a ne aminti că, în copilărie, a trebuit să ne adaptăm lumii şi că pentru asta a trebuit, de asemenea, „să abdicăm în faţa extazului nostru”, conform poetului Mallarmé.
Citeste tot articolul

A dori nu înseamnă a crede

După cum spunea Anthony De Mello: Cei care ţin să delibereze pe larg asupra actului de a păşi, riscă să-şi petreacă viaţa stând într-un picior.
Citeste tot articolul

Probleme şi soluţii

Iată care este noua perspectivă – tu nu ai de fapt probleme, tu doar nu ai soluţiile. În loc să îţi foloseşti timpul şi energia agitându-te cu o problemă, caută să creezi o soluţie. Mintea ta va avea nevoie de un timp până să se obişnuiască cu calea cea nouă, dar ea îţi va fi recunoscătoare.
Citeste tot articolul

Suntem ceea ce gândim

Şi viaţa este o artă. Din nefericire, este o artă căreia mulţi oameni îi dedică prea puţină energie. Oamenii iau viaţa aşa cum este şi se tot întreabă de ce lucrurile se încăpăţânează să meargă prost. Gândurile sunt lucruri.
Citeste tot articolul

Un nou fel de a gândi

Succesul este rezultatul atitudinilor, iar atitudinile nu sunt altceva decât deprinderi de gândire. O asemenea deprindere nu este un instinct, ci o reacţie provocată prin repetare.
Citeste tot articolul

Mintea rănită

Întreaga noastră realitate este în întregime creată de noi înşine. Aceeaşi putere o au însă şi ceilalţi oameni.
Citeste tot articolul

Limitele dorinţelor

E bine să daţi curs dorinţelor care izvorăsc din adâncul fiinţei, din esenţa ei. Când ceva vine din acel loc, nimic nu este imposibil şi puteţi avea tot ce vă imaginaţi.
Citeste tot articolul

Realizările - diadema gândurilor

Tot ceea ce realizează oamenii şi ceea ce nu reuşesc să realizeze este rezultatul direct al propriilor lor gânduri. Într-un univers ordonat în mod just, unde pierderea echilibrului reprezintă distrugerea totală, responsabilitatea individuală trebuie să fie absolută.
Citeste tot articolul
1 2 3 4 5 6 Inainte Ultima