Aromaterapie, Uleiuri esentiale

EUCALYPTUS (Eucalipt), specia Eucalipt Radiata- proprietati si moduri de utilizare

Are proprietăți purificatoare care pot fi benefice pentru piele, ideal pentru curățarea suprafețelor și a aerului. Studiile au arătat de asemenea că eucaliptul este eficient în reducerea tensiunii. Excelent pentru acnee, endometrioza, gripa, sinuzita si vaginita; poate preveni atacurile de astm și stimulează regenerarea țesutului pulmonar. Acțiunea germicidă a uleiului de eucalipt se poate extinde la sistemul genitor-urinar unde este indicat pentru cistita și leucoreea. Îmbunătățește sistemul imunitar asigurând curățarea continuă a multor bacterii care provoacă compromisuri si inhibă proliferarea virusilor.
Citeste tot articolul

Compusi chimici principali ai uleiurilor esentiale

În timp ce oferă o varietate de proprietăți de vindecare, cea mai importantă capacitate a monoterpenelor este aceea că pot reprograma informațiile greșite din memoria celulară. Codificarile necorespunzătoare în ADN produc defecțiuni ale celulelor derivand in boli letale cum ar fi cancerul.
Citeste tot articolul

Uleiul de Tămâie - Uleiul Adevărului

Prin conectarea sufletului cu lumina divina, acest ulei dezvăluie adevărul. El sustine crearea unui atasament sanatos cu parintele tata. Ajută la trezirea spirituală și ajută un individ să simtă dragostea părintească a Divinului.
Citeste tot articolul

Helichrysum, uleiul pentru durere si noi inaltimi ale constiintei

"Helichrysum elimină durerea rapid și fără efort. Ajută pe cei care au istoric cu circumstanțe dificile de viață - traume, dependență, pierdere sau abuz. Aceste persoane au nevoie de sprijinul spiritual puternic pe care îl oferă Helichrysum. Oferă forță și rezistență „sufletului rănit” în ciuda dificultăților din trecut. Acest ulei restabilește încrederea în viață și în Sine, dând puterea individuală pentru a merge mai departe. Helichrysum are o relație puternică cu lumina soarelui. Creste bucuria, fervoarea și speranța de a trăi. Helichrysum ia sufletul rănit de mână, îndrumându-l prin dificultățile vieții. Dacă individul rănit poate persevera, acest ulei îl poate duce în noi înălțimi ale conștiinței spirituale. Helichrysum le oferă speranța că rănile lor pot fi vindecate.
Citeste tot articolul

Difuzoare pentru uleiuri esențiale- recomandări, utilizare, beneficii

Probabil ați citit deja o recomandare sau două despre utilizarea difuzoarelor de ulei esențial pentru a vă îmbunătăți sănătatea, pentru a vă simti mai energizati sau pentru a vă ajuta să dormiți mai bine. Adevărul este că aceste dispozitive mici sunt bune pentru toate aceste lucruri și chiar mai mult. Lista de utilizări pentru un difuzor este destul de extinsă dar am redus-o la primele 10 motive pentru a deține un difuzor de ulei esențial și să-l utilizați în fiecare zi.
Citeste tot articolul

Inteligenta corpului si rolul naturii in vindecare

„Există 100 de miliarde de celule în organism și fiecare are șase gigabytes de memorie. Activitățile celulare sunt coordonate de două sisteme de comunicare intracelulară: sistemul nervos și sistemul endocrin.
Citeste tot articolul

Uleiul esențial FRANKINSENCE (tămâie) – varietate de specie BOSWELLIA FREREANA

Este unul dintre cele mai valoroase uleiuri esentiale pentru incetinirea si aprofundarea respiratiei, ajutand la atenuarea fricii, anxietatii, tensiunii nervoase si stresului. Miroase divin și a fost în mod tradițional ars ca o ofertă pentru zei. Contracarează problemele respiratorii și este util în tratarea bronșitei, astmului, tusei și durerilor de gât.
Citeste tot articolul

Cum funcționează uleurile esențiale cu grad terapeutic

Atunci când uleiurile esențiale sunt aplicate pe piele, moleculele sunt absorbite prin vasele mici de sânge. Ajung mai întâi în țesutul muscular și articulații prin fluxul sanguin, moleculele se deplasează de asemenea la celule - țesuturi -organe si în restul corpului.
Citeste tot articolul

Principalele proprietati ale aromaterapiei

Acest articol imi ofera prilejul sa fac o trecere in revista a principalelor prorietati ale uleiurilor esentiale.  Impreuna am parcurs si am descoperit beneficiile acestei terapii, insa, o ultima trecere in revista este, intotdeauna, binevenita. Dupa cum bine stiti din articolele precedente, A...
Citeste tot articolul

Aromaterapia pentru vara

Desi vremea in aceasta perioada este destul de capricioasa, vor veni si zilele toride de vara cand vom merge la plaja si atunci sunt bine venite cateva sfaturi care ne pot ajuta in anumite situatii. De asemenea, trebuie sa stim cum sa folosim uleiurile esentiale cand vorbim de expunerea la soare! ...
Citeste tot articolul
1 2 3 4 5 6 Inainte Ultima